20 Ιανουαρίου, 2015

Ο Ερύμανθος ενισχύει τη δράση του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων και το Κ.Κ.Π. στο Περιγιάλι Κορινθίας τις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

Οι Δομές είναι το Γραφείο Διαμεσολάβησης, το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, η Τράπεζα Χρόνου, το Κοινωνικό Υπνωτήριο Φιλοξενίας Αστέγων (Κόρινθος) και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Επιπλέον δίνοντας βάση στο παιδικό χαμόγελο και στις βασικές παιδικές ανάγκες, έχουν δημιουργηθεί ειδικοί τομείς, όπως παιδική βιβλιοθήκη, ιματιοθήκη και χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Ακόμα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, πληροφόρησης και συμβουλευτικής, όπως και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (μέτρηση ζωτικών σημείων).

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Ομίλου, των εργαζομένων και με τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων – Χορηγών και εθελοντών πολιτών, λειτουργούν επιπλέον το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Τράπεζα Ιματισμού. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στον πολιτισμό, καθώς η τροφή της ψυχής μπορεί να ωθήσει τους συμπολίτες μας να βρουν τον δρόμο της επανένταξης με αξιώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Για το σκοπό αυτό, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής διοργανώνονται στους χώρους των Δομών εορταστικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παιδικές γιορτές και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

 Οι Δομές είναι στελεχωμένες με καταρτισμένο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Λειτουργούν καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση εξυπηρετώντας εκατοντάδες άπορες οικογένειες.

Η ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ ΑΕ και το ΝΕΡΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ  βραβεύτηκαν για την προσφορά τους και την εθελοντική τους υποστήριξη στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής επιβράβευσης χορηγών, παρουσία του Προέδρου του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού στις 14 Ιανουαρίου 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × four =