origination

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Ο Ερύμανθος προέρχεται από τις κορυφές του ομώνυμου όρους. Σε αυτό το ανέγγιχτο από τον άνθρωπο οικοσύστημα και σε περίπου 2200 μέτρα υψόμετρο ξεκινάει ο αέναος κύκλος του νερού.
Οι έντονες χιονοπτώσεις εναποθέτουν τεράστιες ποσότητες χιονιού στις κορυφές. Καθώς το χιόνι λιώνει το νερό διαπερνά το έδαφος με φυσική διήθηση και ένα μέρος του ταξιδεύει ακόμη βαθύτερα και εμπλουτίζει τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες.
Το νερό μας, λοιπόν, γεννιέται από το λιώσιμο των πάγων στις κορυφές του Ερυμάνθου και πραγματοποιεί ένα αδιάκοπο υπόγειο ταξίδι κατά το οποίο η Μητέρα Γη του χαρίζει την αναλλοίωτη και ισορροπημένη σύσταση του και την υψηλή του περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

emfialomeno-nero-erymanthos-water 37

bottling-quality

emfialomeno-nero-erymanthos-water 36

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ

 • Ο ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ εμφιαλώνεται επιτόπου στην πηγή υδροληψίας του μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων.
 • Το νερό μας έχει υπόγεια προέλευση και είναι απαλλαγμένο από κάθε μικροβιολογικό κίνδυνο.
 • Οι πλαστικές φιάλες παράγονται ακριβώς πριν εμφιαλωθούν, και αφού δεχθούν ακτινοβολία UV για την πλήρη αποστείρωση τους, γεμίζονται και πωματίζονται άμεσα.
 • Ο αέρας που βρίσκεται στο χώρο της εμφιάλωσης καθώς και στο χώρο διαμόρφωσης των πλαστικών φιαλών είναι πλήρως φιλτραρισμένος και απαλλαγμένος μικροβιολογικού φορτίου.
 • Οι 3 γραμμές παραγωγής μας απολυμαίνονται καθημερινά πριν αλλά και μετά το πέρας της εμφιάλωσης.
 • Οι χώροι παραγωγής καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά με μεγάλη επιμέλεια από το εξειδικευμένο προσωπικό μας.
 • Μετά την απομάκρυνση του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις, όλοι οι χώροι εμφιάλωσης δέχονται ακτινοβολία UV για την πλήρη αποστείρωση τους από ειδικά φωτιστικά σώματα.
 • Το εσωτερικό μικροβιολογικό μας εργαστήριο διενεργεί πάνω από 250 διαφορετικούς μικροβιολογικούς ελέγχους σε τελικά προϊόντα ανά βάρδια καθώς και πάνω από 50 διαφορετικούς μικροβιολογικούς ελέγχους σε κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας.
 • Επίσης, συνεργαζόμαστε με το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025 από τον ΕΣΥΔ.

certification

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η διοίκηση της εταιρίας έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα την υψηλή και αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του Εμφιαλωμένου Νερού Ερύμανθος.
Για αυτόν τον λόγο εφαρμόζουμε Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) το οποίο βασίζεται στην Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (HACCP) όπως ορίζεται από τον Codex Alimentarius στα κείμενα CODEX CAC/RCP 1-1969 (rev.4, 2003) και CAC/GL 21-1997.
Επιστέγασμα των προσπαθειών μας είναι η πιστοποίηση του παραπάνω Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) κατά το διεθνές πρότυπο EN ISO 22000:2005 από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS.
Η εν λόγω πιστοποίηση αποδεικνύει πως:

 • η Διοίκηση δεσμεύεται απόλυτα στην Πολιτική Ασφάλειας των Τροφίμων και σχεδιάζει και εφαρμόζει συνεχώς μέτρα για αύξηση της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων.
 • η παραγωγική διαδικασία διασφαλίζει στο ακέραιο πως ο κάθε καταναλωτής μπορεί να απολαμβάνει ένα ασφαλές ,ισορροπημένο και αναλλοίωτο εμφιαλωμένο νερό που έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με αυτές που είχε όταν βρισκόταν στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

water

Ήξερες ότι…

Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος μας, το 90% του αίματος και το 85% του εγκέφαλου. Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας.

water

Ήξερες ότι…

Από το 1992, η 22η Μαρτίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως η παγκόσμια μέρα για το νερό.

water

Ήξερες ότι…

Το νερό είναι το δεύτερο πιο απαραίτητο συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό μετά τον αέρα. Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει 20 μέρες χωρίς τροφή, αλλά μόνο δυο μέρες χωρίς νερό.

benefits

ΟΦΕΛΗ

 • Το νερό βοήθα καταλυτικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας και στην ρύθμιση του βασικού μεταβολισμού.
 • Το Νερό Ερύμανθος με την ελαφριά του αλκαλικότητα (pH 7,6 ) συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την ανάπλαση των κυττάρων μας και  στην εξισορρόπηση   του  pH του σώματος, το οποίο τείνει να είναι όξινο, λόγω της κακής διατροφής, του άγχους και της έκθεσης σε περιβαλλοντικές τοξίνες  όπως η αιθαλομίχλη.
 • Το νερό είναι ευεργετικό για την αθλητική δραστηριότητα. Η άσκηση προϋποθέτει αρκετό νερό πριν ,κατά τη διάρκεια και μετά από αυτήν.
 • Είναι ευεργετικό για την καρδιά. Αμερικανική μελέτη που διήρκεσε 6 έτη, έδειξε ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 41% .
 • Ένας υγιής ενήλικος χρειάζεται περίπου 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα, ενώ οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψη σε 1.500 mg. Το νερό αποτελεί μία πηγή πρόσληψης ασβεστίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι με 2 λίτρα Νερό Ερύμανθο μπορείτε να καλύψετε έως και το 20% της αναγκαίας ημερήσιας πρόσληψης σε ασβέστιο.
 • Η κατανάλωση νερού βοηθά στη ρύθμιση και διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας στο σώμα μας και στην ενυδάτωση των ιστών του οργανισμού μας.